Direktlänk till inlägg 14 januari 2011
TIGERKAKA MED KAFFE ♥
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 60 minuter
12 portioner
Ingredienser
Till kakan
1 TASSIMO espresso T DISC
175 g smör eller margarin, mjukt
175 g strösocker 3 ägg, vispade
175 g mjöl med bakpulver
30 g kakaopulver
Till glasyr
125 g florsocker
Anvisningar
1. Värm ugnen till 180°C, smörj och bröa en 1,2 liters avlång kakform.
2. Laga till TASSIMO-espresson som vanligt. Det bör bli cirka 50 ml starkt kaffe. Ställ åt sidan för att svalna.
3. Lägg smöret och sockret i en skål. Vispa tills det blir poröst. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje. Vänd försiktigt ner mjölet i smeten.
4. Dela upp smeten i två skålar. Rör ihop kakaopulver och cirka hälften av kaffet i en av skålarna och vanilj i den andra. Använd två skedar och skeda i de två kaksmetarna turvis i formen. Ta ett grillspett och rör runt i kaksmeten några gånger för att skapa en marmorerad effekt.
5. Grädda i cirka 50-60 minuter tills kakan stigit och är gyllenbrun eller tills en provsticka som sticks in mitt i kakan inte blir kladdig. Låt svalna i formen.
6. För att laga till glasyren. Värm resten av kaffet i mikrovågsugn tills det börjar ånga. Tillsätt florsockret och blanda väl. Häll kaffeglasyren över kakan och låt stå tills glasyren stelnat.
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|