Direktlänk till inlägg 5 november 2008
Dessa godbitar har jag bakat ikväll
12 muffins
Det här är lätta, fluffiga och nötiga vardagsmuffins med en ljuvlig doft av apelsinskal. De är gluten- och mjölkfria utan att vara det minsta tråkiga.
Muffinsen smälter i munnen och serveras med fördel medan de fortfarande är varma. Med lite florsocker på toppen blir de utsökta och ännu lyxigare blir de toppade med en klick crème fraiche.
2 ägg
1 dl (90 g) strösocker
rivet skal av en apelsin
1 ¹?³ dl (80 g) mald mandel
3 msk potatismjöl
1 dl (cirka 40 g) mandelspån
Florsocker, siktat, till garnering
Dock ska tilläggas att jag hade lite florsocker om man nu tål det, då blir dom lite sötare
Gör så här:
1. Sätt först ugnen på 170°C. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
2. Vispa ägg och socker i en skål i 5–10 minuter tills det är en tjock, ljus smet.
3. Tillsätt apelsinskal, mald mandel och potatismjöl och rör om. Skeda över smeten i pappersformarna och strö mandelspån över.
4. Grädda cirka 22 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
5. Lägg de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna lite. Dofta över florsocker och servera
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|